Spåna fram idéer till tjänster med AR och AI
Christer Åhlund, Luleå tekniska universitet och Leif Häggmark, SenseSmartRegion

SenseSmartRegion har tagit fram en plattform som kan hantera IoT-enheter som till exempel sensorer. Den kan också hantera öppna data, och det finns stöd för att presentera information som AR (Augmented reality). Det är till exempel möjligt att lägga ut information överlagrat på den bild användaren ser genom kameran i sin mobil.

Nu vill SenseSmartRegion få fram fler tjänster på plattformen. Tänk efter i din omgivning, vad skulle du vilja ha för tjänster om du kunde få in mätdata från olika sensorer och/eller ta in öppna data som andra levererat och/eller presentera information som man kan få fram genom att kombinera dessa data?

SenseSmartRegion vill stimulera utveckling av nya intressanta tjänster, så om du kommer med en toppenidé till en ny tjänst så finns det möjligheter att få hjälp att utveckla den. Vi har också andra aktörer runt omkring oss som kan vilja vara med och finansiera.

  • Genomgång av plattformen
  • Exempel på tjänster
  • Förutsättningarna för den kreativa processen
  • Workshop

Christer Åhlund är professor i Distribuerade datorsystem och vetenskaplig ledare för Möjliggörande IKT, Luleå tekniska universitet.

Leif Häggmark arbetar som enmanskonsult, huvudsakligen i projektledar- och utvärderarroller sedan 2002. Är idag bland annat projektledare för SenseSmartRegion.  Innan dess har han en lång bakgrund inom Ericsson i olika roller. Han är också ordförande för Norra Kretsen inom Dataföreningen i Sverige, och sitter även i föreningsstyrelsen.